Ben je een echte keukenwizard? En kan je bovendien goed met de camera overweg? Dan is een foodblog misschien wel iets voor jou? Michael Ternoot, de body en brains achter VEG&Tables, helpt je graag op weg met 5 handige tips.
Opgelet: als je op zijn blog gaat grasduinen naar een leuk gerechtje, is de kans groot dat je je erg lang vergaapt aan selfies van Michael in slip. Of hoe food porn en nipple porn het perfect met elkaar kunnen vinden. Klikken is menselijk...
#1. Een duidelijk concept
"Zorg dat je blog een duidelijke leidraad heeft. Iemand zei: 'Michael, je moet kiezen. Wordt het food porn of nipple porn?' Ik heb toen enkele foto's van mezelf verwijderd, want er moet wel een rode draad zijn. Andere foto's heb ik laten staan, want ik zit nu eenmaal goed in mijn vel en mensen vinden de combinatie wel leuk. Mijn bezoekers blijven alleszins terugkomen. Ik zoek steeds het juiste evenwicht tussen foto's van mezelf en foto's van gerechtjes."
#2. Aandacht voor het licht
"Ik maak mijn foto's gewoon met een ipad, dat gaat perfect. Het belangrijkste is natuurlijk licht, dat is zoveel mooier dan kunstlicht."
#3. Gebruik witte borden
"Ik had me een mooi Serax- servies aangeschaft, maar dat was te bepalend. Het is veel uitdagender om vanuit een wit bord te vertrekken en dat mooi te dresseren. Het gerecht moet met de aandacht gaan lopen, niet het bord."
#4. Verspil niets!
"Toen ik net begon, gooide ik behoorlijk veel eten weg. Dat is zonde. Nu heb ik me een extra diepvries aangeschaft. Als ik restjes over heb, vries ik ze meteen in, en vroeg of laat komen ze van pas."
#5. En tot slot: een lekker adresje ter inspiratie
"Esco*bar in Antwerpen, dicht bij het centraal station: super lekkere salades, beetje hipster. Met een rustgevende achtertuin om de drukte van de stad even te ontvluchten."
Het volledige interview en extra eetadresjes vind je in het aprilnummer van ELLE!
Heb je na de overheerlijke en gezonde gerechtjes van Michael toch nog zin in een waanzinnige caloriebom? Dan kan dit dessert je waarschijnlijk wel bekoren.
Vegandtables.com, @vegandtables