De latte familie heeft er een nieuw zusje bij: na maccia en kurkuma kreeg ook rode biet haar eigen instagenieke healthy drink.
Wie zich wil wapenen tegen de winter en tegelijk een grondige detoxkuur wil ondergaan -byebye kilo’s- moet bij rode biet zijn. De groente is een gezondheidsbommetje en betekent dankzij zijn hoge ijzergehalte een ware boost voor je immuunsysteem. Daarnaast is het rijk aan antioxidanten die je lever helemaal reinigen -ideaal tijdens Tournée Minérale- en alle gifstoffen uit je lichaam verjagen.
How to? Je kan zowel met biet in poedervorm of met biologisch bietensap werken. Voor je homemade Beetroot Latte heb je het volgende nodig:
- Amandelmelk
- Een eetlepel biet (in poeder- of sapvorm)
- 1/7 koffielepel kaneel
- 1/2 koffielel vanille extract
- Optioneel: 1/2 koffielepel cacao- of koffiepoeder
Zo ga je te werk: verzamel alle poederingrediënten samen in een glas of kom en meng goed zodat er zich geen brokken vormen. Voeg vervolgens beetje bij beetje de amandelmelk toe en blijf gaandeweg roeren. Je kan de drank warm of koud drinken en eventueel bijwerken met suiker.
(Via ELLE Belgique)