Kijk je al uit naar lange zomeravonden met een glas rosé op een terrasje? Wij ook. Dit recept combineert het plezier van aperitieven met de smaak van de zomer.
Om de lange weken tussen de winter en zomer te overbruggen hebben we een speciaal recept voor je klaar: donuts met glazuur van rosé!. Deze trend komt (uiteraard) overgewaaid uit Amerika. Je kan de donut eten als aperitief of als snack. Heerlijk!
Hoe maak je ze?
Heb je geen zin of tijd om het donut-deeg zelf te maken? Wij hebben de oplossing! Maak enkel het glazuur en voeg dit toe aan natuurdonuts van de bakker. Win-win!
Ingrediënten voor het glazuur:
- 2 kopjes bloemsuiker
- 3 eetlepels roséwijn
- 2 eetlepels melk
- Een paar druppels rode kleurstof
- Decoraties (discodip doet het altijd goed)
- 6 donuts (natuur)
Neem een grote kom en meng de suiker, wijn en melk. Voeg een druppeltje rode kleurstof toe voor een roze kleur (indien je dit wenst).
Dompel de donuts onder in dit mengsel. Voeg indien gewenst decoraties toe. Smakelijk!
Psst! Ontdek ook welke wijn je het best kan kiezen voor een aperitiefje met vriendinnen.
(Maaike Geys via ELLE BELGIQUE, Julie Sacré)