Een pak granola in de supermarkt kost al gauw een flinke duit. Bovendien zijn er vaak massa's bewaarmiddelen aan toegevoegd - om nog maar te zwijgen over suikers. Oplossing? DIY! Het is geen rocket science om je eigen home made crunchy muesli te maken. Een eenvoudig stappenplan:
Benodigdheden
Basisingrediënten:
- Havervlokken
- Bindmiddel: maple syrup
Extraatjes:
Zaden
- Chiazaad
- Lijnzaad
- Pompoenpitten
- Walnoten
- Kokosvlokken
Vruchten
- Cranberries
- Rozijnen
- Vijgen
Smaak
- Cacaopoeder
- Kaneel
Lees de bereidingswijze >>>
1/
Bereidingswijze
Noot: enkel de basisingrediënten zijn een must, de extra's zijn toe te voegen naar eigen smaak.
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Verzamel alle zaden en havervlokken in een kom en meng goed door elkaar. Verdeel over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrooi met kaneel en/of cacaopoeder en giet maple syrup over het mengsel.
- Besprenkel met vier eetlepels water en plaats de bakplaat in de oven voor een kwartier. Schud elke vijf minuten met het mengsel zodat het niet aanbrandt.
- Wanneer de vlokken een goudbruin kleurtje hebben haal je de bakplaat uit de oven. Voeg vervolgens het gedroogde fruit toe (de rozijnen, vijgen, cranberries naar eigen smaak) en laat het geheel afkoelen.
Bewaar je homemade granola in een afsluitbare pot. Smakelijk!