#2. Buddha bowl met gekaramelliseerde pompoen en tofoe
Voorbereiding: 35 min
Kooktijd: 35 min
Voor 4 personen: 150 g bulgur, 400 g vaste tofoe, 1 stuk pompoen, 2 stengels bleekselderij, 4 mooie vijgen, 40 g pijnboompitten, 4 handjes rucola, 1 takje tijm, 2 takjes basilicum, 4 eetlepels sesamzaad of een mengeling van zaden (papaver, lijnzaad, …), 2 snuifjes vierkruidenmengsel (peper, nootmuskaat, gember en kruidnagel), 2 eetlepels maizena, 2 eetlepels rietsuiker, 3 eetlepels balsamicoazijn, olijfolie
Schil de pompoen, verwijder de pitjes en snijd in stukken. Leg de pompoen op een plaat met een antiaanbaklaag. Strooi er suiker, peper en zout over. Voeg er een eetlepel olijfolie aan toe en enkele blaadjes tijm. Laat 15 min bakken in een voorverwarmde oven op 180°C (stand 6). Roer af en toe om. Kook de bulgur 15 min in gezouten water en laat uitlekken. Spoel de bleekselderij en snijd in fijne stukjes. Spoel het basilicum, haal de blaadjes eraf en hak fijn. Spoel de vijgen en snijd ze in 4 stukken. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag tot ze goudbruin zijn. Mix de tofoe met de maizena. Breng op smaak met zout, peper en de vierkruidenmix. Maak bolletjes en rol ze in de zaden. Laat ze 5 min goudbruin bakken in een pan met een lepel olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verdeel de gespoelde en gedroogde raketsla, de vijgen en de bleekselder over 4 grote kommen. Voeg de andere bereidingen toe. Besprenkel met een beetje olijfolie en azijn. Dien op.