#3. Buddha bowl met zoete aardappel, zoetzure paprika en quinoa
Voorbereiding: 35 min
Kooktijd: 50 min
Voor 4 personen: 150 g quinoa, 2 zoete aardappelen, 2 rode paprika’s, 4 handjes veldsla, 1 granaatappel, 1 witte ui, 300 g kikkererwten uit een bokaal, 30 g pompoenpitten, 3 eetlepels witte amandelpuree, 2 takjes munt, 2 eetlepels rietsuiker, 2 eetlepels witte azijn, 1 teentje knoflook, 2 snufjes paprikapoeder, 3 eetlepels olijfolie
Warm de oven voor op 180°C (stand 6). Schil en spoel de zoete aardappelen. Snijd ze in fijne schijfjes. Leg ze op een bakplaat. Voeg 2 eetlepels olijfolie, zout, peper, paprikapoeder en de pompoenpitten toe. Laat bakken tot de aardappelen zacht en goudbruin zijn (15 tot 20 min). Spoel de quinoa en laat 15 min koken in gezouten water. Laat uitlekken. Spoel de paprika’s, snijd ze in grove stukken en haal de pitjes eruit. Verhit op een hoog vuur een eetlepel olijfolie, de suiker en de azijn in een pan. Voeg de paprika toe en bak die al roerend 15 min op een matig vuur. Kruid met peper en zout. Snijd de granaatappel open en haal er de vlezige zaden uit. Mix de uitgelekte kikkererwten, de muntblaadjes, de amandelpuree, de witte ui en de gepelde knoflook. Verdeel de gewassen en gedroogde veldsla, de quinoa, de paprika, de lauwe zoete aardappel, de granaatappel en de kikkererwtenpuree over 4 kommen. Dien onmiddellijk op.