#4. Buddha bowl met gierst en kikkererwten
Voorbereiding: 30 min
Kooktijd: 25 min
Voor 4 personen: 140 g gierst, 1 broccoli, 2 venkelknollen, 250 g kikkererwten uit een bokaal, 1 ui, 1 appel (granny smith), 1 citroen, 30 g rozijnen, 30 g walnoten, 1 bosje koriander, 10 takjes bieslook, 2 potjes sojayoghurt, 1 eetlepel wasabipasta, peper van de molen, olijfolie
Kook de gierst 15 min in kokend gezouten water. Laat uitlekken. Voeg de rozijnen toe. Snijd de broccoli in roosjes. Spoel ze af onder water en stoom ze in 10 min gaar. Schil en hak de ui fijn. Spoel de koriander, haal de blaadjes eraf en snijd fijn. Spoel en snijd de bieslook fijn. Hou een derde van de koriander apart voor de versiering. Laat de ui 5 min al roerend fruiten in een pan met een eetlepel olijfolie. Voeg de kikkererwten toe en de grof gehakte noten, zout, peper en een derde van de gehakte koriander. Laat 5 min al roerend koken. Spoel de venkel en snijd in stukken. Spoel de appel, snijd in kleine stukken en besprenkel met citroen. Meng de sojayoghurt met de wasabi, een derde van de fijngehakte koriander, de bieslook, peper en zout. Verdeel de venkel, de appelstukjes, de gierst met rozijnen, de broccoli en de lauwe kikkererwten over 4 grote kommen. Voeg de saus toe en werk af met de rest van de koriander.