FOOD : No-bake stroopwafeltaart

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

10 min

Temps de cuisson

0 min

Nombre de personnes

4 people

Niveau de difficulté

Non spécifié

FOOD : No-bake stroopwafeltaart

Ingrediënten

  • 3 pakken stroopwafels
  • 600 gram roomkaas
  • 50 gram basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eetlepels kaneel
  • 500 ml slagroom
  • ingevette bakvorm

stroopwafeltaart

 

 

  1. Neem 2 pakken stroopwafels (1 pak bewaar je voor de garnering) en hak of snijd deze in kleine stukjes. Klop de slagroom stijf en voeg hier de roomkaas, kaneel, suiker en vanillesuiker aan toe. Neem de grof gemalen koekkruimels en verwarm deze even kort in een pannetje of au bain marie, zodat de stroop lekker kleverig wordt.
  2. Bedek de bodem van een ingevette bakvorm met een deel van de koekkruimels en druk goed aan. Doe hier nu een behoorlijke laag van het roomkaasmengsel overheen en strooi wat stroopwafelbrokken eroverheen. Hierna weer de roomkaas, slagroom, etc. Zet hem nog even in de koelkast om hem op de laten stijven.
  3. Verkruimel voor het serveren de laatste stukjes stroopwafel er overheen. Geniet!

Bron: Made by Pien

ads

Ingeborg Deleye
Ingeborg Deleye

Houdt van Scandinavische interieurs, Franse effortless chic en de Griekse zon. Werkt als freelance journaliste, onder meer voor ELLE.be

ads