6. Kombu
Kombu is een soort van gedroogd zeewier. Kamo gebruikt het vooral in combinatie met gedroogde bonito-vlokken. Zo maakt hij dashi, een Japanse bouillon.
Snel gerecht: je kan Kombu gebruiken als basis voor bijna elk Japans gerecht!
7. Iwashi
Iwashi is een gerecht op basis van sardines. Sardines zijn goedkoop en gezond, en dus perfect om sashimi, tartaar of sushi mee te maken.
Snel recept: tempura sardines. Meng bloem, maïzena, water en een geklopt ei. Dompel de sardines in het beslag en frituur op 190°C. Smakelijk!
8. Wagyu
Wagyu is zacht rundvlees.
Snel recept: kruid het rundvlees met zout en bak het vervolgens de teppanyaki-plaat. Simpel, maar lekker.
9. Rode miso
Dit is een saus op basis van gefermenteerde sojabonen. Dankzij het langere fermentatieproces smaakt deze rode miso veel zouter dan de ‘gewone’ variant.
Snel recept: aubergine miso. Verwarm 1 theelepel zout en 2 theelepels suiker in 1 dl mirin op een laag vuur. Voeg daarna 150 gram rode miso en 1 theelepel citroensap toe. Haal vervolgens de pan van het vuur en roer er nog 1 theelepel sojasaus doorheen. Laat afkoelen. Snijd 2 aubergines in dikke plakken en bak 30 minuten op 180°C. Tenslotte besmeer je de aubergines met de rode miso saus en grill 5 minuten in de oven. Klaar!
10. Taro
Dit is een Japanse aardappel.
Snel recept: gebruik de aardappel om er frietjes van te maken. Optioneel: serveren met wasabi-mayonnaise.
Loopt het water je in de mond? Dan kan je altijd een bezoekje brengen aan restaurant Kamo.
Pssst! Nog meer recepten? Kijk hier hoe je zelf op een eenvoudige manier granola kan maken!
(Maaike Geys via ELLE Belgique, Céline Pécheux)