De zomer is in aantocht, tijd om die stroperige koffiekoeken te vervangen door een lichter alternatief. #SorryNotSorry. Lichter, maar daarom niet minder lekker:
#1. Banaan-boekweit pannenkoek
Ingrediënten
- 200 ml Alpro kokosyoghurt
- 100 - 150 ml Alpro Coconut Drink
- 250 g boekweit meel
- 1 grote rijpe banaan
- 1 theelepel bakpoeder
- Een snuifje zout
- 1 eetlepel kokosolie
Topping:
- 12 eetlepels kokosyoghurt of plant based alternative to yogurt with coconut
- 8 eetlepels granaatappelpitten
- 4 eetlepels chiazaad
Bereiding
-
Doe het boekweitmeel, het zout en de bakpoeder in een kom. Meng de geplette banaan samen met de kokosyoghurt en het kokosdrankje en voeg het aan het mengsel toe aan de kom. Als het deeg nog te dik is, giet wat meer Coconut Drink bij.
-
Neem een pan en verhit de kokosolie op een medium vuur. Maak een flensje van 3 eetlepels van het deeg en laat 3 tot 4 minuten bakken. Draai om en bak nog 2 minuten. Herhaal dit proces tot het deeg op is.
- Serveer met een topping van yoghurt, granaatappel en chiazaad. Enjoy!
#2. Havermoutpannenkoeken
Ingrediënten
- 120 gram bloem
- 120 gram havermout
- 1 eetlepel witte suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 200 ml Alpro Oat Drink
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 theelepels plantaardige olie
- 1 ei
Recept
Plaats simpelweg alle ingrediënten in een keukenrobot en mix tot een glad mengsel. Verhit een pan en maak flensjes tot het deeg op is. Werk af met noten en zaden naar keuze. Ready!
#3. Pancakes with a twist
Ingrediënten
- 400 ml Alpro Oat Drink
- 175g speltbloem
- 50g quinoa bloem
- 50g rozijnen
- 1 ei
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels Alpro Margarine
Bereiding
Mix alle ingrediënten (op de rozijnen na) tot een stevig deeg. Voeg dan de rozijnen toe. Verhit een pan met de margarine en bak 10 tot 12 pannenkoekjes. Serveer met fruit naar keuze. Aanvallen!