Deze gastronomische burger is licht, gezond en geschikt voor je vegetarische vrienden! 

Voorbereiding: 30 minuten
Bakken: ± 55 minuten
Voor ongeveer 6 burgers

Voor de burgers:

– 2 kleine zoete aardappelen
– 1 blik rode bonen (van ongeveer 400g)
– 1 ajuin
– Een handje koriander
– Een half zakje gekookte rijst
– 2 avocado’s
– 1 tomaat
– 6 broodjes

Voor de saus:

– Mayonnaise
– Sriracha saus

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bak de zoete aardappelen gedurende 45 minuten.
  • Neem de rode bonen erbij: laat ze goed uitlekken. Vervolgens plet je de bonen met een vork. Voeg de gesneden ajuin en koriander erbij. Tenslotte voeg je de gekookte rijst toe en breng je op smaak met peper en zout.
  • Neem de zoete aardappelen uit de oven en controleer of ze gaar zijn.
  • Zet de oven op 250°C. Wanneer hij warm is leg je de broodjes erin gedurende 2 minuten. Voor extra gemak kan je ze op voorhand in twee snijden.
  • Verwijder de pel van de zoete aardappels en plet ze bij de rest van de ingrediënten. Goed mengen. Voeg het paneermeel toe. Als het mengsel nog teveel plakt kan je nog extra paneermeel bijvoegen.
  • Vorm burgers met je handen en bak in de pan met een beetje olie.
  • Neem de avocado’s en plet ze. Voeg kruiden toe naar smaak. Tenslotte maken we de saus: neem een kom en meng 2 eetlepels mayonaise met 1 theelepel sriracha saus. Mag het voor jou wat pittiger? Voeg dan extra sriracha toe.

Zo maak je de burger zelf:

  • Smeer saus aan één kant van het broodje en leg de burger hierop. Smeer een flinke hoeveelheid guacamole aan de andere kant van het broodje en leg er een plakje tomaat op.

Ps. Als je dit recept veganistisch wil maken kan je kiezen voor een veganistische mayonaise.

Probeer zeker ook onze donuts met roséwijn glazuur als dessert!

(Maaike Geys via ELLE Belgique, Coralie Dubreucq)