Twixtaart

Glutenvrije Twixtaart

(c) Het meisje met de voedselallergie.

Ingrediënten

  • 100 gram havermout (een combinatie van 75 g havermout en 25 g hazelnoten is ook erg lekker!)
  • 10 medjouldadels
  • ca. 10 el kokosolie
  • 1 grote reep extra pure chocolade

Bereiding

  1. Maak eerst de bodem: smelt de kokosolie en maal met een staafmixer de havermout fijn.
  2. Meng de havermeel met de kokosolie totdat het een nat papje is. Als het nog te droog is kan je nog een beetje olie toevoegen.
  3. Verdeel de koekbodem over de bakvorm(en) in een laagje van ongeveer 4-5 mm. Druk goed aan met een lepeltje zodat het echt een harde bodem wordt. Zet in de koelkast om uit te harden.
  4. Smelt ondertussen de extra pure chocolade “au bain marie”.
  5. Ontpit de dadels en maal met de staafmixer fijn. Als je dadels wat hard zijn, kan je ze eerst even 10 min laten weken in warm water.
  6. Verdeel vervolgens de dadel – karamellaag over de vormpjes. Tip: gebruik een dessertlepel gedoopt in warm water tegen het plakken!
  7. Giet tot slot de chocolade over de vormpjes en zet weer terug in de koelkast om uit te harden.

(Bron: Het meisje met de voedselallergie)