Twixtaart
Ingrediënten
- 100 gram havermout (een combinatie van 75 g havermout en 25 g hazelnoten is ook erg lekker!)
- 10 medjouldadels
- ca. 10 el kokosolie
- 1 grote reep extra pure chocolade
Bereiding
- Maak eerst de bodem: smelt de kokosolie en maal met een staafmixer de havermout fijn.
- Meng de havermeel met de kokosolie totdat het een nat papje is. Als het nog te droog is kan je nog een beetje olie toevoegen.
- Verdeel de koekbodem over de bakvorm(en) in een laagje van ongeveer 4-5 mm. Druk goed aan met een lepeltje zodat het echt een harde bodem wordt. Zet in de koelkast om uit te harden.
- Smelt ondertussen de extra pure chocolade “au bain marie”.
- Ontpit de dadels en maal met de staafmixer fijn. Als je dadels wat hard zijn, kan je ze eerst even 10 min laten weken in warm water.
- Verdeel vervolgens de dadel – karamellaag over de vormpjes. Tip: gebruik een dessertlepel gedoopt in warm water tegen het plakken!
- Giet tot slot de chocolade over de vormpjes en zet weer terug in de koelkast om uit te harden.
(Bron: Het meisje met de voedselallergie)