Cheesecake
Ingrediënten
Bodem
- 175 gram glutenvrije koekjes
- 20 gram poedersuiker
- 90 gram gesmolten boter
Vulling
- 450 gram lactosevrije roomkaas
- 130 gram poedersuiker
- Een snufje zout
- 35 gram glutenvrije bloem
- Sap van een citroen
- 300 ml lactosevrije slagroom
- 4 eieren
- ½ theelepel vanille extract
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175°C, bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de randen in.
- Plet de koekjes met een deegroller tot fijne kruimels. Doe dit in een kom.
- Smelt de boter en doe dit samen met de poedersuiker in de kom met kruimels.
- Meng goed. Duw het mengsel in de bodem van de springvorm met de achterkant van een lepel.
- Bak de bodem in de oven voor 15 minuten. Haal de springvorm uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven naar 225 graden.
- Mix de roomkaas met de poedersuiker. Voeg het zout, het bloem en het citroensap toe en meng dit door elkaar. Voeg de slagroom toe en meng opnieuw. Tenslotte mag je ook de eieren en het vanille extract toevoegen en mengen.
- Giet het mengsel in de bakvorm. Zet de cheesecake in de oven en stel de oven in op 60 minuten. Na 10 minuten bakken verlaag je de temperatuur van de oven naar 90 graden en laat de cheesecake dan voor de overige 50 minuten verder bakken. Draai na de baktijd de oven uit, maar laat de deur van de oven dicht. Laat de cheesecake nog 2 uur in de gesloten oven staan.
- Haal de cheesecake uit de oven en laat afkoelen. Zet de cake daarna nog minstens 4 uur in de koelkast voor je hem serveert.
- Werk eventueel af met rode fruit en blauwe bessen.
(Bron: Karlijn’s Kitchen)