Voor ons mag het elke dag Wereld Pastadag zijn, al zouden de kilootjes er wel snel aanvliegen. Wat dacht je van een gezonde versie van pasta carbonara of een courgettepasta pesto?
Gezondere pasta carbonara
Eerlijk is eerlijk, helemaal gezond zal dit bordje pasta nooit worden. Wel kom je met een paar kleine aanpassingen al een heel eind. Zo wordt varkensspek in dit recept vervangen door kalkoenspek (want minder vet) en krijg je je groentjes binnen met een portie erwtjes.
Dit recept is klaar in slechts 30 minuten en dus perfect voor een doordeweekse dag.
Courgettepasta pesto
Swap reguliere spaghetti voor courgetteslierten en je krijgt gezonde, glutenvrije comfortfood. Om de courgette tot slierten te maken heb je een mandoline nodig, of begeef je je naar de supermarkt voor kant-en-klare courgetti.
Ook de pesto in dit recept is een pak lichter dankzij hüttenkäse en avocado.
Spaghetti bolognese vol groenten
Hoewel rasechte Italianen dit waarschijnlijk niet zullen appreciëren, kan je je spaghettisaus pimpen met een overvloed aan groenten om de nutritionele waarde op te krikken.
Als je alle groenten netjes in de blender stopt, is dit recept helemaal kidsproof.
Vegan gnocchi di patate op twee manieren
Gnocchi is een traditioneel Italiaanse pasta bestaande uit bloem, ei en aardappel. Overheerlijk, maar een dikmaker. Dit veganistische recept gebruikt geen eieren - duh!- en volkoren bloem voor een healthy twist.
Onderstaand recept biedt de keuze tussen verse tomatensaus of soja-champignonsaus.
Extra groene lasagne verde
De klassieke lasagne verde bestaat voornamelijk uit zalm, spinazie en lasagnevellen. Gooi een courgette in de mix voor een gezonde en groene lasagne.
Wil je het graag nog een tikkeltje gezonder? Maak dan de pesto zelf, Sandra Bekkari toont je hoe.