Je houdt van pizza, je houdt van watermeloen… Waarom zou je kiezen? Een watermeloen pizza is fris, lekker en klaar in een wip. Te degusteren als snack, ontbijt, hoofdschotel en/of dessert. Met deze drie receptjes zal je deze zomer gegarandeerd scoren.
Uiteraard ben je vrij om eender wat op je watermeloen pizza te leggen. Experimenteer met zoet, zuur en zout beleg, met zuivel, noten, zaden, olijven en verschillende dressings. Je moet al heel erg je best doen om een lekkere watermeloen te verknallen. En wees maar zeker dat het er mooi uitziet: op pinterest vind je massa’s ideeën voor een sublieme afwerking.
Voorbereiding
Zorg voor een groot en scherp mes. Snij van de boven- en onderkant van de watermeloen 5 cm af. Zet de vrucht op een snijplank en snij 3 ronde plakken van 3 cm dik. De overschotjes van de uiteinden eet je alvast op. Leg elke plak op een groot bord of een schaal en snij in 6 punten.
Easy, n’est ce pas? Dan is het nu tijd om je pizza te beleggen.
Pizza 1: Multo Fruttoni
Ingrediënten: 1 ronde plak watermeloen, 2 kiwi’s, 1 nectarine, 125 gram bosbesjes, 1 banaan, 1/2 citroen.
Bereiding: Snijd alle fruit in kleine plakjes, besprenkel de schijfjes banaan met een beetje citroensap voor een frisse toets. Verdeel gelijkmatig over de 6 puntjes en schik kunstig. Chic feestje? Geef je pizza een culinaire upgrade met een kleurrijk eetbaar bloemetje op elke slice.