#2 Tapasbar Cortijo de Pepe
Overdaad schaadt. In het geval van Malaga is de hoge concentratie aan tapasbars een regelrechte killer. Om keuzestress te vermijden, en omdat alles er gewoon super lekker, huisgemaakt en dagvers is, roepen we Cortijo de Pepe met zijn meterslange verstoog onmiddellijk uit tot tijdelijke stamkroeg. Dat hij
bovendien in dezelfde straat van het hotel ligt, is mooi meegenomen.
“Artisanale tapas van Cortigo de Pepe, huisgemaakte specialiteiten sinds 1971, met een verstoog die de ogen uitsteekt.”
Plaza de la Merced 2
#3 Tapasbar El pimpi
Half tapasbar, half toeristische attractie. El Pimpi is een instituut in Malaga en moet je op zijn minst gezien hebben. Het interieur is een rariteitenkabinet met muren vol gesigneerde handtekeningen van Bekende Spanjaarden, wijntonnen en stierenkoppen, terwijl buiten live flamenco optredens georganiseerd worden. El Pimpi is een wirwar van drukbezette tafeltjes, een constante stroom van voyeurs/voorbijgangers en een leger goed gedrilde obers die met plateaus jongleren. De kans dat je hier een reservatie kunt bemachtigen is klein, maar vragen staat vrij.
Calle Granada, 62