Rode rijstgist, een natuurlijke oplossing tegen cholesterol
Bepaalde voedingssupplementen hebben een positief effect op het cholesterolgehalte in ons bloed. Wel in combinatie met een gezonde voeding, natuurlijk. Van oudsher wordt rode rijstgist in China gebruikt om te helpen bij de spijsvertering en om de bloedsomloop te bevorderen. Die rode rijstgist is eigenlijk een microscopisch kleine schimmel die op rijst wordt gekweekt. De schimmel is rijk aan monacoline K, een natuurlijke statine die het gehalte van cholesterol en triglycerides (vetten) in het bloed verlaagt. Sinds een vijftiental jaren zijn voedingssupplementen op basis van rode rijstgist in de winkel te koop.
Niet de eerste de beste rode rijstgist!
Diverse studies hebben aangetoond dat de tweede generatie rode rijstgist (in de vorm van hydroxyzuur) het beste werkt. Hij verlaagt de cholesterol met 20% en heeft geen bijwerkingen.
En we nemen wat eetgewoonten van het Middellandse Zeegebied over…
De gezonde en heilzame werking van olijfolie is al sinds de Oudheid gekend. Dit wordt bevestigd door diverse wetenschappelijke studies die de voorbije jaren hebben aangetoond dat het regelmatig eten van olijfolie een beschermend effect heeft op hart en bloedvaten. Zo toonde de PREDIMED-studie o.a aan dat olijfolie, die zo typisch is voor het Middellandse Zeedieet, een antioxiderende en ontstekings-remmende werking heeft, bloedklonters tegengaat, enz.
De combinatie van tweede generatie rode rijstgist en hydroxytyrosol, de krachtigste antioxidant uit de natuur, die bovendien in grote hoeveelheden in olijven aanwezig is, is een natuurlijk en doeltreffend voedingssupplement voor de preventie tegen hart- en vaatziekten.
Bij de keuze van je voedingssupplement vraag je best om raad bij je dokter of apotheker.