En wat knabbelen we?

Ovengebakken groentechips: snij een rode biet, een pastinaak en een wortel in dunne plakjes en leg die op een vel bakpapier. Bestrijk ze met een borsteltje met olijfolie en kruiden en schuif ze voor 15 minuten in een oven van 180 °C. Neem ze uit de oven en laat afkoelen. Serveer ze met wat zout zodra ze droog zijn.

Hummus met geroosterde paprika’s: snij een paprika in twee en rooster die in de oven tot het vel zwart wordt. Snij hem dan in stukjes. Mix de paprika, 400 g uitgelekte kikkererwten, een halve citroen, een halve theelepel zout, twee fijngehakte teentjes knoflook en enkele blaadjes basilicum in een blender tot de hummus de gewenste textuur heeft. Dien op met Libanees brood, wortelstaafjes of grissini.

Paprika’s met tonijn en feta: rooster twee gele en twee rode paprika’s en snij die in brede plakken. Mix 200 g feta, 200 g tonijn uit blik en een teentje knoflook tot een mousse die je daarna op de plakjes paprika schept.