Elke dag maken we zo’n 226 voedingsgerelateerde beslissingen: Wat zal ik eten? Eet ik het nu of straks? Eet ik er nog eentje? Het maalt maar door, in ons hoofd en tussen onze tanden. Vaak kom je opeens tot het besef dat je toch weer aan het eten bent. How did this happen? Komt dit je bekend voor? Met deze mindful eating-tips val je af terwijl je geniet.

Tip 1. Don’t save the best for last

Eet eerst wat je het lekkerst vindt. Als je het gevoel hebt dat je het beste al gehad hebt, is de kans groot dat je je bord niet eens leeg eet.

Tip 2. Wat doe je met snacks?

Opeten natuurlijk, alleen een beetje meer kauwen en niet al wandelend of aan je computer. Neem de tijd om te genieten met al je zintuigen. Kijk, ruik en proef. Kies ‘s ochtends één snack die je in de loop van de dag zal oppeuzelen. Las halverwege een kleine pauze in. Dit maakt de kans kleiner dat je naar een tweede snack grijpt.