Je hoofd koel houden is soms moeilijk wanneer je favoriete highlighter op de badkamervloer in gruzelementen valt.
We zijn doorgaans enorm gesteld op onze make-up- en verzorgingsproducten, maar heel af en toe loopt het grondig mis. En dan...
-
Dat verdomde scherpertje
Scherpe lip- en oogpotloden werken niet alleen beter en preciezer, ze zijn ook een pak hygiënischer. Iedere keer wanneer je het potlood scherpt, verdwijnt het deel dat in contact met je ogen of lippen kwam en voorkom je dat bacteriën aan het kweken slaan. Een goede zaak dus. Maar hoe hou je dat verdomde scherpertje proper? Al na het eerste gebruik, hangt het mesje vol rood lippenpotlood of zwarte kohl en kan het schoonmaken beginnen. Maar hoe? Met een tissue, dat rare, onhandige stokje dat in sommige scherpers zit of meteen in een sopje? Who has time for that? En dan zijn wij nog maar recreatieve make-upgebruikers. Wat als je elke dag met tientallen potloden in de weer bent?
We legden het probleem voor aan Ines Borgonjon, senior make-up artist bij M.A.C Cosmetics. "Ik gebruik hele fijne wattenstaafjes van Muji om mijn scherpers schoon te maken. Door ze eerst in ontsmettingsalcohol te dompelen krijg ik ze heel goed schoon. De restjes die ik niet weg krijg, verwijder ik met de stevige wegwerp eyelinerapplicators uit de winkel. Die verkopen we niet maar ze klaren het klusje."
2. Het beschadigde schuifspeldje
Eén: de kans is groot dat je deze ogenschijnlijk eenvoudige hairtool al je hele leven fout gebruikt. Geloof je ons niet? Klik dan hier.
Twee: de speldjes hebben de bizarre eigenschap om, vermoedelijk samen met elastiekjes en sokken, in het niets te verdwijnen. Eerst heb je honderd van die dingen liggen en een paar maanden later kruip je 's ochtends onder de sofa op zoek naar dat ene speldje om je bad hairday te redden. Volgens ons is het een complot
Drie: nog vervelender is wanneer je speldje één van zijn twee kopjes verloor waardoor het onmogelijk wordt om het 'schuivertje' vlot in je haar te schuiven en de kans dat je een open vleeswonde in je hoofdhuid krast, belachelijk groot wordt.
3. De beschadigde lippenstift
Je schroeft je gloednieuwe lippenstift open, klaar om dat extra laagje zelfvertrouwen op de lippen te smeren, wanneer de deurbel gaat, je opschrikt en met je tanden tegen de lipstick knalt. Vaarwel perfect intacte mooimaker. Of wanneer je in alle haast je lippen stift en het dopje te snel dichtschroeft waardoor je lipstick in een halve seconde anderhalve centimeter gekrompen is. De.Horror.
LEES OOK: 11 weetjes over lippenstift
4. De mascara vlek
Ik heb geen idee hoe het bij u zit, maar mijn vergrotende make-upspiegel is zelden tot nooit echt helemaal proper. Het probleem? De mascaravlek. Hoe dat komt? Geen idee. Om één of andere onverklaarbare reden bots ik tijdens het aanbrengen van mijn geliefde mascara zonder het te beseffen tegen de spiegel waardoor ik na een paar dagen mijn eigen spiegelbeeld niet meer kan zien. Oké, dat is lichtjes overdreven maar we kunnen het erover eens zijn dat mijn make-upspiegel niet langer spik en span is. Op het internet lees ik dat ik niet de enige met dit probleem ben en op verschillende fora worden zelfs remedies om de vlek makkelijk weg te krijgen uit de doeken gedaan. Ik som ze hier even voor uw op: tandpasta, baby-olie, ontsmettingsalcohol, nagellakremover, een scheermesje. Vermoedelijk helpt vaseline ook, want is dat niet goed voor alles?
5. De onfortuinlijke val
Eén seconde van onoplettendheid, één verkeerde beweging en - bam - je favoriete glanspoeder kletst tegen de grond. Even hoop je nog dat de schade meevalt maar aan je gestrobede badkamervloer te zien, ligt je palette in stukken uiteen op de grond. Ook dat perfecte nude oogschaduwpalette en je poeder verging eenzelfde lot. Het goede nieuws? Op het internet vind je talloze tutorials die je leren hoe je een gebroken make-upje weer heel maakt.
6. De nagellakramp
Hoeveel jaren moet je eigenlijk wachten voor je nagellak écht droog is en een botsing met een pluisje je DIY manicure niet verwoest? Wij worden er soms radeloos van. Basecoat, twee laagjes kleur, een topcoat en engelengeduld zijn soms écht niet voldoende om je lakwerk langdurig te beschermen. Gelukkig leerde Birgit Serruys, Product Development Director bij ProNails ons de nagels te lakken volgens de regels van de kunst.