Met welk dessertje kan je Driesje het meest plezieren? Welk hapje smelt op de tong van Vertonghen? En mag Kevin zijn pilsje drinken voor de match? Een Bueno voor Romelu?
Wij strikten een unieke chefkok, jawel, Bart Dewulf – verantwoordelijk voor alle food & beverages van de Red Devils. We vroegen hem de kookplunje van het lijf. Welke duivelse gerechtjes schotelt hij voor aan ons nationale elftal?
Duivel doet al
Bart gaat met het nationale elftal mee op verplaatsing, de wereld rond, zeg maar. Hij coödineert alles wat met voeding te maken heeft. In België verblijven de voetballers steeds in hetzelfde hotel, en dan leer je de interne keuken snel kennen. In het buitenland ligt dat iets moeilijker, maar Bart gaat moeiteloos op zijn doel af. Een man om van te snoepen dus. Ha!
Pannenkoeken met suiker
Is het Duivels dieet dan toch minder strikt dan gedacht? Op een matchdag krijgen de atleten pannenkoeken met suiker voorgeschoteld als dessert. Al wordt dit toetje wel voorafgegaan door een strikt hoofdgerecht van pasta (zelfgemaakt, uiteraard), witte vis, olijfolie, gegrilde kip zonder een spoortje vet, tomatensaus en wat kaas. Als voorgerechtje is er zalm.
Gamba’s
Eén dag voor de wedstrijd wordt al het rood vlees verbannen, geen kalfs- of varkensvlees meer op het menu. Waarom? Te vettig… De voorkeur gaat naar gevogelte en witte vis. In tegenstelling tot andere dagen is frisdrank op deze dag wél toegelaten. Enkele dagen voor en na de match is er meer ruimte voor flexibiliteit qua voeding. Het favoriete gerecht van de Duivels is dan unaniem: gamba’s (van een lokale gamba-boer, welteverstaan).