Lokale boeren

Ook qua ingrediënten en producten steekt het bijzonder nauw. Enkel het beste voor onze Duivels uiteraard. En de visie van de chef is de volgende: de aard van het product bepaalt je gezondheid. De kook crew zet bijzonder hard in op verse producten. De chef weet van élk ingrediënt van waar het komt, hoe het gekweekt is, kortom: hij kent de hele weg die het product heeft afgelegd tot het op je bord ligt. Bij de productie van vlees start het al bij de kweekprocedure bij boeren. Zo moet het kweken van dieren op een ecologisch verantwoorde manier gebeuren, het vlees moet uiteraard hormonenvrij zijn, er mogen geen pesticiden gebruikt worden (zelfs niet in de buurt van de boerderij), noem maar op. Er is full control over het proces hoe de dieren geslacht worden.De keuze valt bewust op seizoensgebonden groenten. Sterker nog, 2 à 3 weken op voorhand worden de lokale boeren bevraagd over wat er binnenkort voorhanden is. Op die manier wordt het menu samengesteld.

Boter

Qua bereidingswijze, wat moeten we weten als we ooit een duivel aan tafel krijgen? Er wordt niet gefrituurd, en de vette room moet plaats ruimen voor varianten als sojaroom en kokosnootroom.

Kers op de taart

Hoe zit het met de dessertjes? Het dessertbuffet bestaat uit fruit, allerlei fruitbereidingen, maar ook chocomousse of kruimeldeeg met noten. Eén keer per week krijgen de Duivels ook een “favourke” toegestopt, ijscrème, jawel!.