FOOD : Oreo-cupcakes

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

10 min

Temps de cuisson

7 min

Nombre de personnes

12 cupcakes

Niveau de difficulté

Beginner

FOOD : Oreo-cupcakes

Beeld: Strawberry17

Ingrediënten

  • 220 ml melk (gewone, soja- of amandel-)
  • 1 theelepel (appel)azijn
  • 150 gram kristalsuiker
  • 75 ml plantaardige olie
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 120 gram bloem
  • 35 gram cacaopoeder
  • 3/4 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 15 Oreo's
  • 240 gram roomboter
  • 350 gram poedersuiker
  • 1,5 theelepel vanille-extract
  • 60 ml melk (gewone, soja- of amandel-)
Beeld: Strawberry17

Beeld: Strawberry17

 

Voor de cupcakes:

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Neem een muffinvorm en leg in elke opening een papieren muffinvormpje.
  2. Meng de melk en azijn in een grote kom en zet een paar minuten weg. Voeg vervolgens de suiker, olie en het vanille-extract aan het melkmengsel en klop tot schuimend. Zeef de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout boven een aparte kom. Voeg beetje bij beetje toe aan de natte ingrediënten tot er geen grote klonten meer in het mengsel zitten (een paar kleine zijn geen probleem).
  3. Doe de 10 Oreokoekjes in een hakmolentje of keukenmachine en maal fijn. Schep door het beslag.
  4. Giet het beslag in de muffinvormpjes tot ze ongeveer voor 3/4 gevuld zijn; een ijslepel kan hier handig bij zijn. Bak minuten in een voorverwarmde oven of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat volledig afkoelen.

Voor de frosting:

  1. Klop de roomboter luchtig in een staande mixer of met een handmixer. Voeg de suiker toe en klop nog zo’n 3 minuten. Voeg de vanille en melk toe en klop weer 5 tot 7 minuten tot het mengsel luchtig is.
  2. Doe de 5 Oreokoekjes in een hakmolentje of keukenmachine en maal fijn. Klop kort door de frosting.
  3. Doe de frosting in een spuitzak (of knip een klein hoekje van een stevig plastic druk & sluit zakje) en verdeel over de cupcakes. Laat hard worden in de koelkast. Decoreer eventueel met de 12 Oreo’s.

Bron: Strawberry17

ads

Ingeborg Deleye
Ingeborg Deleye

Houdt van Scandinavische interieurs, Franse effortless chic en de Griekse zon. Werkt als freelance journaliste, onder meer voor ELLE.be

ads