Je kan veel meer doen met pindakaas dan een saaie peanut butter and jelly sanwich. Hier vier receptjes die jou zullen overtuigen.
Banaan met pindakaas
Easy does it. Snijd een banaan in twee, smeer een laag pindakaas op beide helften en bestrooi met garnituur (rozijnen, havervlokken, chiazaad) naar keuze. Ideaal als lekker dessertje of ontbijt.
Pindaburger
Snijd een appel in platte schijfjes (niet middendoor) en smeer tussen 2 schijven een dikke laag pindakaas. Voeg walnoten toe om het crunchy te maken en klaar is kees!
Pindapizza
Wat heb je nodig?
300 g bloem
3 soeplepels olijfolie
Een half blokje gist
1 snuifje zout
1 koffielepel suiker
Stap 1:
Doe de bloem, suiker en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden van het mengsel en giet daar 3 lepels olijfolie in. Meng in een andere kom de gist met 10 cl water en voeg vervolgens toe aan het bloemmengsel tot je een stevig deeg krijgt.
Stap 2:
Kneed het deeg op een werkblad en voeg extra bloem toe indien nodig. Wanneer het deeg goed gekneed is, laat zo’n 30 minuutjes staan.
Stap 3:
Rol het deeg uit tot een platte schijf. Maak met een vork kleine gaatjes in het pizzadeeg. Verwarm de oven voor op 200°C en bak de pizza zo’n 5 à 6 minuten.
Stap 4:
Haal het pizzadeeg uit de oven en smeer er pindakaas over. Garneer met ingrediënten naar keuze: appel, peer, banaan, marshmallow, havermout, chocoladedruppels, rozijnen… Zet vervolgens de pizza nog een laatste keer in de over voor 5 minuten. De pindakaaspizza is nu klaar! Smakelijk!
Quesa-pinda-dillas of pindapanini
Of het nu in een tortilla, een broodje of pannenkoek is, pindakaas past overal bij. Voor een zoutere quesadilla kan je kip, avocado of scampi toevoegen. Voor een zoete tortilla zijn vruchten zoals appel, banaan of peer een perfect ingrediënt. Niets belet je om wat fondant chocolade toe te voegen voor dat extra tikkeltje meer!