Het is niet de gezondste saus maar o zo lekker. Zondig een keertje met zelfgemaakte pindasaus.

Wat heb je nodig?

2 kipfilets (500 g)

2 verse tomaten of 1 blik geconcentreerde tomaten

1 ui

1 teentje knoflook

3 soeplepels pindakaas

Olijfolie

Zout, peper

Gember

Koriander

25 cl water of 10 cl kokosmelk

Stap 1:

Snij de kipfilets in kleine stukjes. Maak vervolgens een marinade met de blokjes kip, gember, knoflook en een eetlepel olijfolie. Laat gedurende 1.30 à 2 uur marineren in de koelkast.

Stap 2:

Giet de gemarineerde kip in een kookpot, wok- of braadpan. Kook op een laag vuurtje en voeg de gesnipperde ui toe. Snij de tomaten in kleine stukjes en voeg toe aan de bereiding of giet het tomatenconcentraat erbij.

Stap 3:

Voeg 3 eetlepels pindakaas toe bij de bereiding. Voeg ook 25 cl water of 10 cl kokosmelk – voor wat extra smaak – toe en meng goed. Laat 20 minuten sudderen en strooi er wat koriander overheen. Nu nog een snuifje zout en wat peper en de kip met pindakaassaus is klaar!

pindasaus_recept_hartig_pindakaas_noedels

Je kan deze saus eten met noedels en zelfs met scampi’s. Yummie!