Het is niet de gezondste saus maar o zo lekker. Zondig een keertje met zelfgemaakte pindasaus.
Wat heb je nodig?
2 kipfilets (500 g)
2 verse tomaten of 1 blik geconcentreerde tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
3 soeplepels pindakaas
Olijfolie
Zout, peper
Gember
Koriander
25 cl water of 10 cl kokosmelk
Stap 1:
Snij de kipfilets in kleine stukjes. Maak vervolgens een marinade met de blokjes kip, gember, knoflook en een eetlepel olijfolie. Laat gedurende 1.30 à 2 uur marineren in de koelkast.
Stap 2:
Giet de gemarineerde kip in een kookpot, wok- of braadpan. Kook op een laag vuurtje en voeg de gesnipperde ui toe. Snij de tomaten in kleine stukjes en voeg toe aan de bereiding of giet het tomatenconcentraat erbij.
Stap 3:
Voeg 3 eetlepels pindakaas toe bij de bereiding. Voeg ook 25 cl water of 10 cl kokosmelk – voor wat extra smaak – toe en meng goed. Laat 20 minuten sudderen en strooi er wat koriander overheen. Nu nog een snuifje zout en wat peper en de kip met pindakaassaus is klaar!
Je kan deze saus eten met noedels en zelfs met scampi’s. Yummie!