Het is zomer wat wil zeggen dat de temperaturen ideaal zijn om te picknicken. Maak zelf verse gerechten om jouw gezelschap te impressen.

1. Klassieke BLT (Bacon, Lettuce, Tomato) Sandwich

Ingrediënten:
sneetjes toastbrood;
sneetjes gerookt spek;
schijfjes tomaat;
blaadjes frisse kropsla;
mayonaise;
een scheutje olijfolie;
peper en zout.

Bereiding:
1. Grill de spek in een grillpan.
2. Druppel een klein beetje olijfolie op beide kanten van de sneetjes toastbrood. Grill de sneetjes brood in de pan.
3. Voor elke BLT sandwich heb je drie sneetjes toast nodig. Smeer mayonaise over de eerste toast. Leg wat blaadjes frisse sla op het brood en daarboven enkele schijfjes tomaat. Strooi er een beetje peper van de molen en een piepklein beetje grof zout over. Leg tot slot twee lapjes krokante spek erbovenop.
4. Dit proces herhaal je opnieuw.
5. Druk de BLT sandwich even aan en druk een tandenstoker in het midden van elke zijde van de toast, telkens een paar centimer weg van de rand.

2. Gazpacho

picknick_gazpacho_vers

Ingrediënten (voor zes personen)

800 g verse tomaten;
2 sneetjes wit toastbrood;
2 rode paprika’s;
het sap van een citroen;
4 soeplepels olijfolie;
2 soeplepels wijnazijn;
1 teentje look;
1 druppel tabasco;
peper en zout.

Bereiding:
1. Was de tomaten. Verwijder de steeltjes. Dompel ze enkele seconden in kokend water. Als de schil begint los te komen, lek de tomaten uit in een vergiet en pel ze.
2. Was en droog de basilicum en trek de blaadjes eraf.
3. Was de paprika’s en dompel ze 5 minuten in kokend water. Lek de paprika’s uit in een vergiet en pel ze, net zoals bij de tomaten.
4. Verwijder de korst van de sneetjes toastbrood en pel de look.
5. Doe de tomaten, de paprikablokjes en het brood in de kom van een mixer.
6. Voeg de olijfolie, de azijn, het citroensap, look en de tabasco toe.
7. Mix alle ingrediënten tot een dikke soep.
8. Breng op smaak met peper en zout.
9. Laat de Gazpacho minstens twee uur in de koelkast afkoelen.
10. Dien de Gazpacho gekoeld op. TIP: Bewaar de gazpacho in een koelbox, zodat de soep niet warm wordt in het park.

3. Feta dip

picknick_fetadip_vers

Ingrediënten:
Pakje feta kaas van 200 g;
2 eetlepels olijfolie;
1 eetlepel citroensap;
1 eetlepel geperst knofloop;
1 theelepel versgehakte oregano;
1/4 theelepel gedroogde gemalen rode peper;
1/8 theelepel zwarte peper.

Bereiding:

1. Mix alle ingrediënten met een staafmixer tot een glad geheel.
2. Bedek de fetadip met folie en laat het een dag afkoelen in de koelkast.
3. Serveer met Bugles chips.

4. Veggie sandwich

picknick_veggie_sandwich

Ingrediënten:
1/4 rode ajuin;
rode wijnazijn;
2 sneetjs multigranenbrood;
verse geitenkaas;
schijfjes komkommer;
schijfjes avocado;
schijfjes radijs;
geraspte wortels.

Bereiding:
1. Besprenkel de schijfjes rode ajuin met rode wijnazijn. Laat 10 minuten rusten.
2. Toast het multigranenbrood.
3. Smeer een snede in met geitenkaas en leg vervolgens de schijfjes komkommer, rode ajuin, avocado, radijs en geraspte wortel op de geitenkaas.
4. Leg de andere snede brood erbovenop.