Brood, een zachtgekookt eitje en een glas fruitsap volstaan perfect als traditioneel weekendontbijt, al verdient een après-Valentijnsweekend misschien een extraatje? Deze ontbijtcrumble met havermout biedt een gezond alternatief.
Ingrediënten
- 1 kilo appels
- 2 el suiker
- 1 tl kaneel
- 100 gr boter
- 3 el honing
- 125 gr havervlokken
- 4 el volkorenbloem
- 4 el geraspte kokosnoot
- 3 el amandelschilfers
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de appels en snij ze in kleine stukjes.
- Meng er de suiker en de kaneel door en bedek er de bodem van een ovenschaal mee.
- Smelt de boter en de honing in een steelpan op een zacht vuur.
- Meng er de havervlokken, bloem, kokospoeder en geschaafde amandelen door.
- Bedek de appels met het havermengsel en bak ca. 25 minuten tot de kruimellaag goudbruin is.
- Serveer met yoghurt voor een stevig ontbijt.
Bron: een recept van Dille & Kamille