FOOD : Ontbijtcrumble met havermout

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

10 min

Temps de cuisson

25 min

Nombre de personnes

4 person

Niveau de difficulté

Easy

FOOD : Ontbijtcrumble met havermout

Ingrediënten

  • 1 kilo appels
  • 2 el suiker
  • 1 tl  kaneel
  • 100 gr boter
  • 3 el honing
  • 125 gr havervlokken
  • 4 el volkorenbloem
  • 4 el geraspte kokosnoot
  • 3 el amandelschilfers

crumble

 

 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de appels en snij ze in kleine stukjes.
  3. Meng er de suiker en de kaneel door en bedek er de bodem van een ovenschaal mee.
  4. Smelt de boter en de honing in een steelpan op een zacht vuur.
  5. Meng er de havervlokken, bloem, kokospoeder en geschaafde amandelen door.
  6. Bedek de appels met het havermengsel en bak ca. 25 minuten tot de kruimellaag goudbruin is.
  7. Serveer met yoghurt voor een stevig ontbijt.

Bron: een recept van Dille & Kamille

ads

Ingeborg Deleye
Ingeborg Deleye

Houdt van Scandinavische interieurs, Franse effortless chic en de Griekse zon. Werkt als freelance journaliste, onder meer voor ELLE.be

ads