Naast gewone attracties, trakteerden we onszelf ook op eentje voor volwassenen: cocktails! Na een gesprek met Mathilde, barvrouw in Disneyland Parijs, ontdekten we het recept van Disneys signature cocktail en tips om hét perfecte drankje in elkaar te steken.

Heb jij je al eens afgevraagd waarom jouw homemade cocktails nooit zo lekker zijn als in een echte bar? Malthilde verklapt drie basisregels om dit op te lossen:

1. Mix nooit meer dan zes ingrediënten per cocktail.
2. Doe altijd ijsblokjes in de shaker zodat je alcohol koud blijft.
3. Volg de drie ‘S’-regels. Een cocktail moet ‘sweet’, ‘sour’ en ‘strong’ zijn. Het zoete kan je verkrijgen door een stukje fruit, het zure door citroensap bijvoorbeeld en het sterke door een alcohol.

Het cocktailrecept van ‘Starlight’, ter ere van het 25-jarige jubileum van Disneyland Parijs

Ingedriënten

1 cl appelsap
1 cl citroensap
1 cl curaçao siroop
2 cl Manzana (dit is groene appel liqeur)
3 cl Grey Goose vodka in meloensmaak
Een scheutje Cordon Rouge (of een andere schuimwijn)

Bereiding:

Doe ijsblokjes in een glas en in een shaker.
Mix alle ingrediënten, buiten de schuimwijn, met behulp van een shaker.
Giet het drankje in een glas en doe er schuimwijn bij. In dit geval is dat Cordon Rouge.
Doe er stukjes appel in om de cocktail af te werken.
Veel plezier!