Vegan, glutenvrij en zonder toegevoegde suikers: energy balls zijn de next big thing in het snackdepartement. De powersnacks op basis van noten, zaden en gedroogde vruchten zijn een natuurlijke bron van energie en antioxidanten. Counter je suikerdip zonder schuldgevoel! Have a ball met deze vijf recepten.
#1 Dadelballetjes met pinda’s en kokos
Voorbereiding: 15 min
Voor ca 25 energy balls: 100 g amandelen, 40 g pinda’s (gegrild en gezouten), 150 g gedroogde abrikozen, 150 g dadels, 30 g geraspte kokos
Laat de amandelen 30 min weken in koud water. Laat ze uitlekken. Ontpit de dadels. Mix de amandelen met 30 g pinda’s, 20 g geraspte kokos en de abrikozen tot een compacte bol. Hak de rest van de pinda’s fijn. Meng met de rest van de kokos. Maak kleine bolletjes en rol ze door de gehakte pinda-kokosnoot. Doe de balletjes in een luchtdichte doos en bewaar ze maximaal 3 dagen in de kast.
Tip: Deze zoet-zoute balletjes zijn extra snel klaar omdat ze geen
rusttijd nodig hebben.