#3 Havermoutkoekjes met gember
Voorbereiding: 5 min
Rusttijd: 2u 30 min
Voor 25 stuks: 20 g havermoutvlokken, 40 g gekonfijte gember, 100 g amandelen, 4 druppeltjes essentiële gemberolie, 150 g gele rozijnen, 1 koffielepel witte sesampuree, 1 koffielepel gegrilde sesamolie
Laat de amandelen 30 min weken in lauw water en laat uitlekken. Hak de gember fijn. Mix de amandelen, de rozijnen, de gemberolie en de sesampuree. Mix tot een compacte bol. Voeg de gehakte gember toe. Wikkel de bol in vershoudfolie en laat 2 uur rusten in de koelkast. Maak balletjes van het deeg of rol het uit tussen twee lagen bakpapier en snijd in vierkantjes. Bewaar ze in een luchtdichte doos in de koelkast. De gemberballetjes zijn maximum 3 dagen houdbaar.
Tip: gember is een natuurlijke energizer die de weerstand verhoogt. De ideale oppepper vlak voor een fysieke activiteit of na een vermoeiende dag.