#4 Powerrepen van pruimen, sojavlokken en moerbeien
Voorbereiding: 20 min
Rusttijd: 2u 30 min
Voor 25 stuks: 150 g ontpitte pruimen, 50 g ontpitte dadels, 100 g ontvelde pistachenoten, 3 soeplepels geroosterde sojavlokken, 5 druppels essentiële citroenolie, enkele gedroogde moerbeien
Laat de pistachenoten 30 min weken in koud water en laat uitlekken. Mix de pistachenoten, de helft van de sojavlokken, de pruimen en de dadels tot een compacte bol. Voeg de essentiële citroenolie toe. Bestrooi een vel bakpapier met de resterende helft van de sojavlokken. Rol het deeg open op het bakpapier tot een dikte van 1 cm. Bestrooi met de rest van de sojavlokken. Verdeel de moerbeien over het deeg. Bedek het deeg met nog een vel bakpapier. Laat 2 uur rusten in de koelkast. Snijd het deeg in repen van 4 cm. De repen zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast, in een luchtdichte doos.
Tip: deze repen zijn rijk aan vezels, proteïnen en koolhydraten.