Binnen enkele weekjes is ie daar al, kerstavond. Ben je dit jaar verantwoordelijk voor de feestdis maar hoor je het in Keulen donderen qua inspiratie? Wij helpen je een handje met dé food trends voor deze kerst.
Wij kunnen niet wachten om onze keuken in te duiken!
#1 More is more
Je zag het vast al op mode- en interieurvlak: minimalisme is passé. Ook op ons bord mag more is more, waarmee we bedoelen: uitbundige kleuren en variërende texturen. Eetbare schilderijtjes die zo van ons gsm-scherm afspatten, want ja, al die smakelijke gerechtjes moeten natuurlijk gedeeld worden op Instagram... #foodporn
https://instagram.com/p/Bbx9ePegGtJ/?taken-by=goop
#2 Veggie/vegan
Vegetarisch eten is bij ons al enkele jaren ingeburgerd, maar ook vegan begint hoe langer hoe meer vertrouwd in onze oren te klinken. Wil je volledig mee zijn met je tijd, dan kies je voor (enkele) volledig plantaardige gerechtjes, in plaats van het klassieke rood vlees.
https://instagram.com/p/BbmA3RDAvE0/?taken-by=deliciouslyella
#3 Kwaliteit boven kwantiteit
Net zoals fast fashion steeds meer op tegenkanting kan rekenen, zien we ook een gelijkaardige verandering op ons bord. Fair trade en bio winnen ook in onze potten steeds meer aan belang. Beter een klein stukje lekkers, dan veel te grote porties waar we ons ziek aan eten of waarvan de helft uiteindelijk in de vuilnisbak belandt.
View this post on InstagramA post shared by Fairtrade Nederland (@fairtradenl) on
#4 Food carving
Voor de handige Hariëttes onder ons: deze versiertrend waarbij groenten en fruit tot echte kunstwerkjes verheven worden, komt uit het Oosten overgewaaid. En zeg nu zelf, rode kool ziet er toch direct heel wat smakelijker uit in de vorm van een elegante roos.
https://instagram.com/p/Bb400V1Aj6E/?tagged=foodcarving
#5 Alcoholvrij
Misschien zit het succes van Tournée Minérale er voor iets tussen, maar alcoholvrije drankjes zitten in de lift. Heerlijke mocktails moeten qua smaak niet onderdoen voor hun alcoholische tegenhangers en ze besparen je een bonzend hoofd de dag erna.
https://instagram.com/p/BcX9ihbFf9k/?tagged=mocktails
#6 Botanicals
Nee, ze spelen niet enkel een rol in je Gin & Tonic, ook in gerechten komen botanicals steeds meer aan bod. Zelf zijn we grote fan van fleurige bloemetjes op ons bord.
https://instagram.com/p/BagutxVFjRi/?tagged=floralfood
#7 Lokaal
Waar het enkele jaren geleden nog all the rage was om zo exotisch mogelijke ingrediënten in onze gerechten te verwerken (remember kangoeroevlees?), zijn we nu heel wat milieubewuster en herwaarderen we producten van bij ons. Denk aan grijze garnalen, rode kool, appels en witlof. Onze grootouders zouden trots zijn!
LEES OOK: Food trend: Pandan is de nieuwe advocado
https://instagram.com/p/BaL9eCenrcm/?tagged=garnaalkroketten