Voor ‘s zondags met de familie: De Pouletterie
Kip is vandaag alomtegenwoordig op restaurant, daarom zochten we lang en hard naar het allerbeste adresje, waar de heerlijke geur van kip aan het spit ons doet watertanden. Laat ons duidelijk zijn: Er zit een groot verschil tussen ondervoede kippen, gekweekt in een legbatterij, en een boerderijkip, gevoed met kwaliteitsvol graan, die in openlucht opgroeit. Een echt goede, gebraden kip is dan ook geen toevalligheid, maar het samenkomen van een kwalitatief product een een ervaren chef. Bij de Pouletterie vind je boerderijproducten (gevogelte, eieren), lokale bieren, natuurlijke wijnen uit Frankrijk en België en andere lekkernijen. We eten er een perfect geroosterde kip, gegarneerd met seizoensgebonden producten van lokale producenten.
Meer weten? La Pouletterie
Voor liefhebbers van fusion: Sanzaru
Dit bericht bekijken op Instagram
Bij Sanzaru combineert men het beste van twee werelden: de Japanse keuken (sashimi, maki en tempura) met Peruviaanse ceviche. Dit gezellige restaurant bevindt zich in een mooi jaren 30-decor. Op het menu vind je uitgebalanceerde, verse gerechten zoals tostaditas, ceviches met rauwe vis en tempura met een latinosausje. Een overheerlijke reis voor liefhebbers van culinaire uitstapjes en exotische dranken. Favorieten zijn de Wazabistyle cocktail, een gin op smaak gebracht met wasabi, en de Nikkei, een goede sake met akkoorden van sesam.
Meer weten? Sanzaru