ice pops

Icepops zijn weinig meer dan een hippe benaming voor de waterijsjes die we als kind al met frisdrank in elkaar flansten, al spreken de kleurtjes en originele ingrediënten anno 2013 wel meer tot de verbeelding. Hét verfrissende tussendoortje op een warme weekenddag: drie eenvoudige en snelle recepten, met watermeloen, mango of Campari. 

Snelle watermeloenijsjes – Een recept van Culy

ice pop

Ingrediënten (voor 6 ijsjes):

500 gram verse watermeloen, in stukjes,
60 ml koud water,
1 eetlepel vers geperst citroensap,
6-8 muntblaadjes,
suiker of agavenectar (optioneel),
waterijs-vormpjes

Bereiding:
Meng alle ingrediënten in een blender en pureer tot een gladde massa. Doe in waterijs-vormpjes en vries tot ze bevroren en hard zijn. Enjoy!

Mango-passievrucht lolly’s – Een recept van Dagelijkse kost

ice pop

Ingrediënten (voor 4 lolly’s):

2 rijpe mango’s,
2 passievrucht,
1 dl water,
1 limoen (naar smaak),
bloemsuiker (naar smaak)

Bereiding:

Haal rijpe mango’s in huis. (Mango’s die per vliegtuig werden aangevoerd zijn misschien niet zo ‘politiek correct’ of minder CO-neutraal, maar ze smaken doorgaans stukken beter. Aan u de keuze.)

Schil de mango’s en snij het vruchtvlees in stukken. Snij tot tegen de grote pit en verzamel zoveel mogelijk vruchtvlees. Zo haal je het allerbeste uit de tropische vrucht.

Doe de stukken vruchtvlees van de mango’s in de beker van de blender.

Snij de passievruchten middendoor en lepel het vruchtvlees met pitjes in de beker van de blender. Mix het tropisch fruit een eerste keer.

Voeg wat water toe en mix een tweede keer. Proef en bepaal of je het mengsel zoeter wil maken met bloemsuiker, of een dosis extra fruitige pit wil geven met wat limoensap.

Dit fruitmengsel hoef je niet te zeven. De pitjes van de passievruchten geven het ijsje een beetje textuur.

Vul nu de ijsvormpjes tot aan de rand en zet enkele uren in de diepvriezer. Smakelijk!

IJslolly Campari crash – Een recept van de blog Alle dagen honger

ice pop

Ingrediënten (voor 6ijsjes):

50 g rietsuiker,
70 ml water,
250 ml vers sinaasappelsap,
100 ml vers citroensap,
100 ml Campari

Bereiding:

Voeg de suiker aan het water toe en verwarm het water totdat de suiker helemaal is opgelost. Laat de siroop afkoelen tot kamertemperatuur.

Meng de siroop met de rest van de ingrediënten en vul de vormpjes. De alcohol zorgt ervoor dat de pops niet zo snel bevriezen.

Laat de ijsjes minstens 48 uur in de diepvries staan.