De zomer is in aantocht, tijd om die stroperige koffiekoeken te vervangen door een lichter alternatief.
Ingrediënten
- 200 ml Alpro kokosyohurt
- 100 - 150 ml Alpro Coconut Drink
- 250 g boekweit meel
- 1 grote rijpe banaan
- 1 theelepel bakpoeder
- Een snuifje zout
- 1 eetlepel kokosolie
- 12 eetlepels kokosyoghurt
- 8 eetlepels granaatappelpitten
- 4 eetlepels chiazaad
Bereiding
- Doe het boekweitmeel, het zout en de bakpoeder in een kom. Meng de geplette banaan samen met de kokosyoghurt en het kokosdrankje en voeg het aan het mengsel toe aan de kom. Als het deeg nog te dik is, giet wat meer Coconut Drink bij.
- Neem een pan en verhit de kokosolie op een medium vuur. Maak een flensje van 3 eetlepels van het deeg en laat 3 tot 4 minuten bakken. Draai om en bak nog 2 minuten. Herhaal dit proces tot het deeg op is.
- Serveer met een topping van yoghurt, granaatappel en chiazaad. Enjoy!