Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Toegegeven, op zondag doen wij ook liever wat anders dan achter het fornuis staan. Maar met deze eenvoudige ideeën tover je zonder moeite een heerlijke zondagse brunch op tafel.
Ingrediënten
- 1 theelepel baksoda
- 140g boekweitmeel
- 2 theelepels kaneel
- 5 theelepels lichtbruine basterdsuiker
- 85 zelfrijzende bloem
- 3 klontjes boter
- 284 ml botermelk
- 3 eieren
- Griekse yoghurt en ahornsiroop
- kersen
Bereiding
- Doe de gehalveerde kersen in een kom met 1 eetlepel suiker, roer en zet opzij. Meng de rest van de suiker, boekweitmeel, kaneel en bakpoeder in een grote kom.
- Maak een kuiltje in het midden en voeg de eieren daarin toe.
- Voeg karnemelk toe en roer tot een glad beslag ontstaat.
- Smelt een klontje boter in een anti-aanbak koekenpan.
- Lepel het beslag in de pan en bak deze een paar minuten, totdat er belletjes aan de oppervlakte verschijnen.
- Draai dan de pannenkoeken om en laat bakken aan de andere zijde.
- Hou de pannenkoeken warm in een oven op lage temperatuur terwijl je de rest van het beslag bakt.
- Serveer 2-3 pannenkoeken opgestapeld op elk bord, schep de kersen er bovenop en werk af met een lepel Griekse yoghurt en een scheutje ahornsiroop.