Exit salads-in-a-jar, hier komen de buddha bowls! Wedden dat deze Engelse healthy food hype binnenkort ook trending is bij jou op kantoor? Wij serveren je alvast vijf recepten voor een gezonde (meeneem)lunch.
Ingrediënten
- 125 g polenta
- 2 aubergines
- 2 wortels
- 2 gekookte rode bieten
- 200 g witte bonen uit een bokaal
- 1 tros druiven
- 40 g pistachenoten
- 1 citroen
- 1 knoflookteentje
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 bosje platte peterselie
- 4 eetlepels olijfolie
- peper van de molen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C (stand 6).
- Was de aubergines en snijd ze in tweeën.
- Bak ze 25 min in de oven met een lepel olijfolie, peper en zout.
- Mix ze met het sap van een halve citroen en met het teentje knoflook.
- Kook de polenta gaar in 1,25 l gezouten water.
- Doe de polenta in een schotel en laat volledig afkoelen.
- Snijd met een vormpje schijfjes uit de polenta en bak die goudbruin in een eetlepel olijfolie.
- Schil de wortels en de rode biet en rasp ze.
- Meng de uitgelekte olijven met de kappertjes en 2 eetlepels olijfolie.
- Hak de pistaches fijn. Laat de witte bonen uitlekken.
- Spoel en ontpit de druiven. Spoel, droog en hak de peterselie fijn.
- Neem 4 kommen en doe daarin de geraspte wortel en rode biet, de auberginepuree, de lauwe polentaschijfjes, de witte bonen, de druiven en de olijfpuree.
- Versier met de pistachenoten en peterselie.
- Besprenkel met enkele druppels citroensap.