Buddha bowl met gekaramelliseerde pompoen en tofoe
Non spécifié
35 min
35 min
4 personen
Easy
Buddha bowl met gekaramelliseerde pompoen en tofoe
Ingrediënten
- 150 g bulgur
- 400 g vaste tofoe
- 1 stuk pompoen
- 2 stengels bleekselderij
- 4 mooie vijgen
- 40 g pijnboompitten
- 4 handjes rucola
- 1 takje tijm
- 2 takjes basilicum
- 4 eetlepels sesamzaad of een mengeling van zaden (papaver, lijnzaad, …)
- 2 snuifjes vierkruidenmengsel (peper, nootmuskaat, gember en kruidnagel)
- 2 eetlepels maizena
- 2 eetlepels rietsuiker
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- olijfolie
- Schil de pompoen, verwijder de pitjes en snijd in stukken.
- Leg de pompoen op een plaat met een antiaanbaklaag.
- Strooi er suiker, peper en zout over.
- Voeg er een eetlepel olijfolie aan toe en enkele blaadjes tijm.
- Laat 15 min bakken in een voorverwarmde oven op 180°C (stand 6).
- Roer af en toe om. Kook de bulgur 15 min in gezouten water en laat uitlekken.
- Spoel de bleekselderij en snijd in fijne stukjes.
- Spoel het basilicum, haal de blaadjes eraf en hak fijn.
- Spoel de vijgen en snijd ze in 4 stukken.
- Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag tot ze goudbruin zijn.
- Mix de tofoe met de maizena. Breng op smaak met zout, peper en de vierkruidenmix.
- Maak bolletjes en rol ze in de zaden. Laat ze 5 min goudbruin bakken in een pan met een lepel olijfolie.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Verdeel de gespoelde en gedroogde raketsla, de vijgen en de bleekselder over 4 grote kommen.
- Voeg de andere bereidingen toe.
- Besprenkel met een beetje olijfolie en azijn. Dien op.
ads
ads