Piadinarolletjes met ricotta, tonijn, abrikozen en basilicum
Non spécifié
30 min
3 min
4 piadine
Medium
De Foodmadam
Ingrediënten
- 400g tarwebloem
- 50g boter
- 2g bicarbonaat
- 6g zout
- 200 ml lauw water
- 250g ricotta
- 160g tonijn uit blik in olijfolie (Rio Mare extra vergine)
- 8 abrikozen op siroop
- verse basilicum
- peper en zout
- Meng de bloem met de bicarbonaat en het zout.
- Voeg de boter toe.
- Giet langzaam het water erbij en meng alles goed.
- Kneed het geheel ongeveer 10 minuten totdat je een stevig bolletje deeg bekomt.
- Laat het deeg 30 minuten rusten, verdeel het daarna in 4 bolletjes. Rol de bolletjes uit tot een dikte van 4 à 5 mm en een doorsnee van ongeveer 20 cm à 25 cm.
- Bak de piadine langs beide zijden 1 à 2 minuten in een anti-aanbakpan.
- Tip: om een regelmatige vorm te verkrijgen kun je een springvorm gebruiken of met een pizzasnijder langs een bord snijden.
- Snij de abrikozen in stukjes, plet lichtjes de tonijn. Meng de tonijn en de abrikozen met de ricotta.
- Bestrijk de piadina met het ricotta-tonijn-abrikozenmengsel.
- Kruid met peper en eventueel zout (voorzichtig met zout, want de tonijn op zich heeft al een zoute smaak).
- Scheur de blaadjes basilicum en schik ze op de piadina.
- Rol de piadina op zoals je met een pannenkoek zou doen en snij de rol in schijfjes. Schik de schijfjes op een bord.
- Versier met basilicum of serveer met een slaatje.
Recept door: De Foodmadam
ads
ads