Tonijnkroketjes
Non spécifié
25 min
00 min
6 personen
Easy
Cook a meal
Ingrediënten
- 2 blikken tonijn (Rio Mare Tonno Naturale)
- 3 grote aardappelen (+-500g)
- 3 el boter
- 1/2 ui
- 1 el lookpoeder
- 1 ei
- +- 50g geraspte kaas (kan ook perfect zonder!)
- Mespunt komijn
- Peper&zout
- Handvol verse peterselie
- Paneren: bloem – losgeklopt ei – paneermeel
- Schil de aardappel en kook ze gaar in gezouten water
- Pureer samen met de boter
- Snipper de ui, voeg toe aan de puree
- Meng met de kaas
- Voeg de tonijn toe en meng alles goed
- Hak de peterselie fijn en schep onder de puree
- Voeg nu de kruiden toe
- Om de vulling af te werken meng je deze met het ei
- Rol nu balletjes van de vulling, de grootte kan je zelf bepalen
- Zet de balletjes een kwartiertje in de koelkast voor je ze gaat paneren
- Paneer de balletjes: rol ze eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en als laatste door het paneermeel
- Frituur op 160° c
- Heerlijk met een peterseliemayonaise, een looksausje of simpelweg een beetje mayonaise!
Recept door: Cook a meal
ads
ads