Nu je alle groenten bijna het hele jaar door kan krijgen zouden we vergeten dat de meeste groenten seizoensgebonden zijn. Wij zochten deze 'vergeten groenten' op en vonden deze lekker gerechtjes.
Ingrediënten
- 800 g kleingesneden aardappelen
- 4 kleine pastinaken, geschrapt
- 4 wortels, geschrapt
- 1 rode ui
- 4 el olijfolie
- 1 el vloeibare honing
- 1 sinaasappel
- 4 kipfilets
- paar plukjes verse tijm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Kook de aardappeld 5 minuten, en schep ze in de pan. Doe het deksel erop en laat ze bakken tot de randjes wat afbrokkelen.
- Verdeel de aardappels, pastinaak, wortel en ui in een grote ovenschotel.
- Meng de olie en de honing in een kommetje, knijp de sinaasappel hierover uit.
- Besprenkel de overschotel met dit mengsel.
- Snij de kipfilets in stukjes en leg ze samen met de uigeknepen sinaasappel tussen de groentjes.
- Kruid af met zout en peper en leg de tijm ertussen.
- Bak de kipschotel 1 uur tot de kip gaar en goudbruin.
Tip: roer de groentjes om het kwartier zodat deze niet aanbranden.
Recept door Allrecipes.