Kip met knolgroenten en tijm

Geüpdatet op 26 februari 2018 Druk het recept af door ELLE België
  • Lunch/Diner
  • 20 mn
  • 4 personen
  • Easy
Kip met knolgroenten en tijm

Nu je alle groenten bijna het hele jaar door kan krijgen zouden we vergeten dat de meeste groenten seizoensgebonden zijn. Wij zochten deze 'vergeten groenten' op en vonden deze lekker gerechtjes. 

Ingrediënten

  • 800 g kleingesneden aardappelen
  • 4 kleine pastinaken, geschrapt
  • 4 wortels, geschrapt
  • 1 rode ui
  • 4 el olijfolie
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 sinaasappel
  • 4 kipfilets
  • paar plukjes verse tijm

Bereiding

  1.  Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Kook de aardappeld 5 minuten, en schep ze in de pan. Doe het deksel erop en laat ze bakken tot de randjes wat afbrokkelen.
  3. Verdeel de aardappels, pastinaak, wortel en ui in een grote ovenschotel.
  4. Meng de olie en de honing in een kommetje, knijp de sinaasappel hierover uit.
  5. Besprenkel de overschotel met dit mengsel.
  6. Snij de kipfilets in stukjes en leg ze samen met de uigeknepen sinaasappel tussen de groentjes.
  7. Kruid af met zout en peper en leg de tijm ertussen.
  8. Bak de kipschotel 1 uur tot de kip gaar en goudbruin.

Tip: roer de groentjes om het kwartier zodat deze niet aanbranden.

Recept door Allrecipes.

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor