Bieten en Witte kool met rundvlees

Geüpdatet op 26 februari 2018 Druk het recept af door ELLE België
  • Lunch/Diner
  • 10 mn
  • 30 mn
  • 4 personen
  • Easy
 Bieten en Witte kool met rundvlees

Nu je alle groenten bijna het hele jaar door kan krijgen zouden we vergeten dat de meeste groenten seizoensgebonden zijn. Wij zochten deze 'vergeten groenten' op en vonden deze lekker gerechtjes. 

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 20 gr boter
  • 200 gr rundvlees, in kleine blokjes
  • 250 ml runderbouillon
  • 200 gr aardappelen, in blokjes
  • 250 gr witte kool, geschaafd
  • 200 gr rode bieten, geraspt
  • 75 gr prei, fijngesneden
  • 1-2 el rodewijnazijn
  • 150 ml room
  • 1 el fijngehakte peterselie

Bereiding

  1. Doe de ui, boter, vlees en bouillon in een schaal en verwarm afgedekt 5 minuten op 850 watt in de microgolfoven.
  2. Voeg de aardappelen, witte kool, bieten, prei en rodewijnazijn toe. Kruid af met zout.
  3. Verwarm opnieuw 5 minuten op 850 watt, en dan 20 minuten op 450 watt.
  4. Roer de room er luchtig door.
  5. Bestrooi met peterselie voor het opdienen.

Tip: heb je geen microgolfoven? Kook dan op een vuurtje.

Recept door Okoko recepten

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor