Salade van schorseneren, aardappel en artisjok

Geüpdatet op 26 februari 2018 Druk het recept af door ELLE België
  • Lunch/Diner
  • 15 mn
  • 30 mn
  • 4 personen
  • Easy
Salade van schorseneren, aardappel en artisjok

Nu je alle groenten bijna het hele jaar door kan krijgen zouden we vergeten dat de meeste groenten seizoensgebonden zijn. Wij zochten deze 'vergeten groenten' op en vonden deze lekker gerechtjes. 

Ingrediënten

  • 500 gr schorseneren
  • 250 gr aardappels (vastkokend)
  • 6 artisjokharten (uit blik)
  • 2 eieren
  • bosje platte peterselie
  • olie
  • wijnazijn
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • peper

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en maak de schorseneren schoon.
  2. Breng de aardappelen aan de kook en kook ze tot ze gaar zijn.
  3. Kook de schorseneren tot ze beetgaar zijn. (Afhankelijk van de dikte duurt dit 10 tot 20 minuten.)
  4. Kook de twee eieren hard.
  5. Voor de vinaigrette meng 3 dubbel zoveel olie als wijnazijn samen met een eetlepel grove mosterd. Voeg peper en zout toe.
  6. Laat de artisjokharten uitlekken
  7. Meng de aardappelen, schorseneren en artisjokharten in een schaal en giet er de vinaigrette over.
  8. Plet de hardgekookte eiren en bestrooi de kom ermee.
  9. Hak de peterseie fijn en strooi deze over de salade.

Tip: deze salade is zeer lekker bij een stukje vlees zoals kip, kalfsvlees of vis.

Recept door Okke houdt van ...

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor