Nu je alle groenten bijna het hele jaar door kan krijgen zouden we vergeten dat de meeste groenten seizoensgebonden zijn. Wij zochten deze 'vergeten groenten' op en vonden deze lekker gerechtjes.
Ingrediënten
- 500 gr schorseneren
- 250 gr aardappels (vastkokend)
- 6 artisjokharten (uit blik)
- 2 eieren
- bosje platte peterselie
- olie
- wijnazijn
- 1 eetlepel grove mosterd
- peper
Bereiding
- Schil de aardappelen en maak de schorseneren schoon.
- Breng de aardappelen aan de kook en kook ze tot ze gaar zijn.
- Kook de schorseneren tot ze beetgaar zijn. (Afhankelijk van de dikte duurt dit 10 tot 20 minuten.)
- Kook de twee eieren hard.
- Voor de vinaigrette meng 3 dubbel zoveel olie als wijnazijn samen met een eetlepel grove mosterd. Voeg peper en zout toe.
- Laat de artisjokharten uitlekken
- Meng de aardappelen, schorseneren en artisjokharten in een schaal en giet er de vinaigrette over.
- Plet de hardgekookte eiren en bestrooi de kom ermee.
- Hak de peterseie fijn en strooi deze over de salade.
Tip: deze salade is zeer lekker bij een stukje vlees zoals kip, kalfsvlees of vis.
Recept door Okke houdt van ...