Lasagne van pompoen en pastinaak

Geüpdatet op 26 februari 2018 Druk het recept af door ELLE België
  • Lunch/Diner
  • 30 mn
  • 1 h 20 mn
  • 4 tot 6 personen
  • Medium
 Lasagne van pompoen en pastinaak

Nu je alle groenten bijna het hele jaar door kan krijgen zouden we vergeten dat de meeste groenten seizoensgebonden zijn. Wij zochten deze 'vergeten groenten' op en vonden deze lekker gerechtjes. 

Ingrediënten

  • 250 gr lasagnavellen
  • 1 kleine pompoen
  • 1 pastinaak
  • Verse koriander en peterselie
  • Gemalen venkelzaad en komijn
  • Oude parmezaanse kaas
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 ui (mag ook een sjalotje zijn)
  • boter/olijfolie
  • venkelzaad
  • Peper, zout, muskaatnoot

Bereiding

  1. Schil de pastinaak en snij ze in fijne schijfjes.
  2. Was en kuis de pompoen en snij ze in fijne schijfjes.
  3. Snipper de ui fijn, samen met de steeltjes van peterselie en koriander.
  4. Stoof de ui en de steeltjes aan in boter of olijfolie.
  5. Voeg de groenten toe en laat 5 minuten aanstoven.
  6. Kruid af met peper, zout, nootmuskaat en een beetje venkelzaad.
  7. Maak de kaassaus: begin bij de bechamelsaus.
  8. Roer de geraspte parmezaan eronder door en kruid af met peper en zout.
  9. Bedek de bodem van de schaal met kaassaus en leg de lasagnavellen erop. Leg daarboven op de groenten en verse kruiden en overgiet met saus.
  10. Leg de lagen verder tot de schaal vol is.
  11. Bedek de bovenste laag met stukjes mozzarella, parmezaan, peterselie en koriander.

Recept door Food before Brains

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor