Lasagne van pompoen en pastinaak

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

30 min

Temps de cuisson

80 min

Nombre de personnes

4 tot 6 personen

Niveau de difficulté

Medium

 Lasagne van pompoen en pastinaak

Ingrediënten

  • 250 gr lasagnavellen
  • 1 kleine pompoen
  • 1 pastinaak
  • Verse koriander en peterselie
  • Gemalen venkelzaad en komijn
  • Oude parmezaanse kaas
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 ui (mag ook een sjalotje zijn)
  • boter/olijfolie
  • venkelzaad
  • Peper, zout, muskaatnoot
  1. Schil de pastinaak en snij ze in fijne schijfjes.
  2. Was en kuis de pompoen en snij ze in fijne schijfjes.
  3. Snipper de ui fijn, samen met de steeltjes van peterselie en koriander.
  4. Stoof de ui en de steeltjes aan in boter of olijfolie.
  5. Voeg de groenten toe en laat 5 minuten aanstoven.
  6. Kruid af met peper, zout, nootmuskaat en een beetje venkelzaad.
  7. Maak de kaassaus: begin bij de bechamelsaus.
  8. Roer de geraspte parmezaan eronder door en kruid af met peper en zout.
  9. Bedek de bodem van de schaal met kaassaus en leg de lasagnavellen erop. Leg daarboven op de groenten en verse kruiden en overgiet met saus.
  10. Leg de lagen verder tot de schaal vol is.
  11. Bedek de bovenste laag met stukjes mozzarella, parmezaan, peterselie en koriander.

Recept door Food before Brains

ads

ads