Nu je alle groenten bijna het hele jaar door kan krijgen zouden we vergeten dat de meeste groenten seizoensgebonden zijn. Wij zochten deze 'vergeten groenten' op en vonden deze lekker gerechtjes.
Ingrediënten
- 250 gr lasagnavellen
- 1 kleine pompoen
- 1 pastinaak
- Verse koriander en peterselie
- Gemalen venkelzaad en komijn
- Oude parmezaanse kaas
- 1 bol buffelmozzarella
- 1 ui (mag ook een sjalotje zijn)
- boter/olijfolie
- venkelzaad
- Peper, zout, muskaatnoot
Bereiding
- Schil de pastinaak en snij ze in fijne schijfjes.
- Was en kuis de pompoen en snij ze in fijne schijfjes.
- Snipper de ui fijn, samen met de steeltjes van peterselie en koriander.
- Stoof de ui en de steeltjes aan in boter of olijfolie.
- Voeg de groenten toe en laat 5 minuten aanstoven.
- Kruid af met peper, zout, nootmuskaat en een beetje venkelzaad.
- Maak de kaassaus: begin bij de bechamelsaus.
- Roer de geraspte parmezaan eronder door en kruid af met peper en zout.
- Bedek de bodem van de schaal met kaassaus en leg de lasagnavellen erop. Leg daarboven op de groenten en verse kruiden en overgiet met saus.
- Leg de lagen verder tot de schaal vol is.
- Bedek de bovenste laag met stukjes mozzarella, parmezaan, peterselie en koriander.
Recept door Food before Brains