Nu je alle groenten bijna het hele jaar door kan krijgen zouden we vergeten dat de meeste groenten seizoensgebonden zijn. Wij zochten deze 'vergeten groenten' op en vonden deze lekker gerechtjes.
Ingrediënten
- 200 gr knolselder
- 300 gr pastinaak
- 1 extra pastinaak voor de chips
- 2 aardappeltjes
- 1 zoete ui
- 1 teentje knoflook
- 1 l groentebouillon
- Peper en zout
- 50g boter
- Enkele druppels truffelolie
Bereiding
SOEP
- Schil de pastinaak en knolselder en versnipper de ui en look.
- Bak dit kort in een beetje boter op een zacht vuur.
- Stoof alles en blus met de groentebouillon. Voeg de gesneden aardappel toe.
- Breng op smaak met peper en zout en gaar afgesloten verder.
- Mix alle brokjes wegzijn en werk af met truffelolie.
PASTINAAKCHIPS
- Was de pastinaak en snij in dunne schijfjes.
- Bak ze in een voorverwarmde oven die niet te hoog staat.
- Serveer ze samen met de soep.
Recept door Flandria