Kardoen met pasta

Geüpdatet op 26 februari 2018 Druk het recept af door ELLE België
  • Lunch/Diner
  • 25 mn
  • 2 personen
  • Medium
Kardoen met pasta

Nu je alle groenten bijna het hele jaar door kan krijgen zouden we vergeten dat de meeste groenten seizoensgebonden zijn. Wij zochten deze 'vergeten groenten' op en vonden deze lekker gerechtjes. 

Ingrediënten

  • 5 kardoenstengels
  • 3 teentjes look
  • 2 dl tomaten passata
  • 2 el tomatenpuree
  • Bosje bladpeterselie
  • olijfolie
  • 250 gr penne

Bereiding

    style="text-align: justify;">

  1. Neem de buitenste stengels van de kardoen weg.
  2. Verwijder de zachte vezels en snij de toppen van de goede stengels tot je ongeveer 30 cm overhoudt.
  3. Kook de kardoen in gezouten water tot 2/3 gaar is.
  4. Versnipper de ui en look en pluk de blaadjes van de peterselie.
  5. Stoof de ui en look en voeg de peterselie toe. Fruit verder tot de ui goudgeel is.
  6. Voeg de tomatenpurree toe, stoof verder en voeg dan de passata toe.
  7. Stoof de kardoen aan in olijfolie.
  8. Voeg de Kardoen samen bij de tomatensaus en laat nog even goed inkoken
  9. Serveer met penne.

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor