Kardoen met pasta

Kardoen met pasta

Ingrediรซnten

  • 5 kardoenstengels
  • 3 teentjes look
  • 2 dl tomaten passata
  • 2 el tomatenpuree
  • Bosje bladpeterselie
  • olijfolie
  • 250 gr penne
  1. Neem de buitenste stengels van de kardoen weg.
  2. Verwijder de zachte vezels en snij de toppen van de goede stengels tot je ongeveer 30 cm overhoudt.
  3. Kook de kardoen in gezouten water tot 2/3 gaar is.
  4. Versnipper de ui en look en pluk de blaadjes van de peterselie.
  5. Stoof de ui en look en voeg de peterselie toe. Fruit verder tot de ui goudgeel is.
  6. Voeg de tomatenpurree toe, stoof verder en voeg dan de passata toe.
  7. Stoof de kardoen aan in olijfolie.
  8. Voeg de Kardoen samen bij de tomatensaus en laat nog even goed inkoken
  9. Serveer met penne.

ads

ads