Nu je alle groenten bijna het hele jaar door kan krijgen zouden we vergeten dat de meeste groenten seizoensgebonden zijn. Wij zochten deze 'vergeten groenten' op en vonden deze lekker gerechtjes.
Ingrediënten
- 5 kardoenstengels
- 3 teentjes look
- 2 dl tomaten passata
- 2 el tomatenpuree
- Bosje bladpeterselie
- olijfolie
- 250 gr penne
Bereiding
- style="text-align: justify;">
- Neem de buitenste stengels van de kardoen weg.
- Verwijder de zachte vezels en snij de toppen van de goede stengels tot je ongeveer 30 cm overhoudt.
- Kook de kardoen in gezouten water tot 2/3 gaar is.
- Versnipper de ui en look en pluk de blaadjes van de peterselie.
- Stoof de ui en look en voeg de peterselie toe. Fruit verder tot de ui goudgeel is.
- Voeg de tomatenpurree toe, stoof verder en voeg dan de passata toe.
- Stoof de kardoen aan in olijfolie.
- Voeg de Kardoen samen bij de tomatensaus en laat nog even goed inkoken
- Serveer met penne.