Ovenschotel met koolraap en wortel

Geüpdatet op 26 februari 2018 Druk het recept af door ELLE België
  • Lunch/Diner
  • 25 mn
  • 50 mn
  • 5 personen
  • Medium
Ovenschotel met koolraap en wortel

Nu je alle groenten bijna het hele jaar door kan krijgen zouden we vergeten dat de meeste groenten seizoensgebonden zijn. Wij zochten deze 'vergeten groenten' op en vonden deze lekker gerechtjes. 

Ingrediënten

  • 7 middelgrote aardappelen, geschild en in twee gesneden
  • 4 middelgrote wortelen (in stukjes)
  • 1/2 koolraap (in stukjes)
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 500 gr mager rundergehakt
  • 1 runerbouillonblokje
  • Zout en peper

Bereiding

    style="text-align: justify;">

  1. Pak en grote en een kleine pan. In de kleine pan leg je de een paar stukjes wortel en een paar stukjes koolraap. In de grote pan leg je de rest van de wortel en koolraap samen met de ajuin.
  2. Voeg het gehakt toe aan de grote pan en voeg water toe in beide pannen.
  3. Zet de twee pannen op het vuur en bak terwijl je regelmatig roert.
  4. Kook de aardappelen 20 minuten gaar.
  5. Doe de bouillon, peper en zout in de pan met vlees.
  6. Zodra het vlees en de groenten gaar zijn, doe je ze in een ovenschaal. Hoe het pannetje met de groenten apart.
  7. Pureer de aardappelen en leg ze op het vlees-groentenmengsel
  8. Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven tot de bovenkant bruin wordt (ongeveer 15 minuten).
  9. Serveer en decoreer met de apart gehouden wortelen en koolraap.

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor