Kokosnoot-curry soep

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

20 min

Temps de cuisson

50 min

Nombre de personnes

4 porties

Niveau de difficulté

Medium

Kokosnoot-curry soep

Ingrediënten

  • 1 eetlepel kokos of olijfolie
  • 1 kleine ui (in blokjes gesneden)
  • 4 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 eetlepel verse geraspte gember
  • 40 gram broccoliroosjes, of groene paprika (in blokjes gesneden)
  • 25 gram wortelen (in blokjes gesneden)
  • 50 gram tomaten (in blokjes gesneden)
  • 50 gram peultjes
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • een snuifje cayennepeper of 1 gedroogde rode chili (heel fijn gesneden)
  • 2 blikjes light kokosmelk
  • zeezout en verse peper
  • 1 blikje light kokosmelk
  • 180 gram quinoa, gespoeld in een fijne zeef
  • 1 eetlepel agave nectar (optioneel)
  • vers citroensap, koriander, munt en/of basilicum, rode pepervlokken
  1. Was de quinoa grondig in een fijne zeef. Rooster gedurende 3 minuten op een matig vuur.
  2. Voeg 1 blik kokosmelk en 125 ml water toe. Breng alles aan de kook en laat het een vijftiental minuten sudderen tot het vocht is opgenomen.
  3. Verhit ondertussen een grote pan op een matig vuur, en voeg 1 eetlepel kokosolie toe. Voeg vervolgens de ui, knoflook, gember, wortel, broccoli en een snuifje zout en peper toe. Roer regelmatig tot alles zacht is. Ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg kerriepoeder, cayennepeper (of chili peper), kokosmelk, en eventueel nog wat peper en zout toe. Laat alles zo’n 15 minuten koken.
  5. Voeg de peultjes en de tomaten toe in de laatste 5 minuten, zo vermijd je dat ze te gaar worden.
  6. Kruid nog extra indien nodig.
  7. Serveer over de quinoa met kokosnoot, en garneer met verse citroensap en kruiden.

Recept: minimalistbaker.com

ads

ads