Morgen gaan de dagen zonder vlees van start. Duizenden Belgen zeggen daarmee hun vertrouwde stukje vlees vaarwel voor veertig dagen. Afzien? Helemaal niet.
Ingrediënten
- 3 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels mirin (zoete rijstwijn)
- 1 theelepel chilisaus
- 1 theelepel gehakte knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 rode ui (gesneden)
- 230 gram champignons gesneden
- 1/2 groene paprika (gesneden)
- 1 groene paprika, gesneden
- 1 kleine courgette, in dikke julienne plakken gesneden
- 15 gehalveerde kerstomaten
- zout/peper
- tortilla's
- Afwerking: koriander, lente-uit, zure-room en sriracha
Bereiding
- Meng in een kleine maatbeker de sojasaus, mirin, sriracha, en gehakte knoflook.
- Verhit de olijfolie op middelhoog vuur in een pan.
- Voeg de rode uit toe en bak het voor ongeveer 2 minuten.
- Voeg daarna de champignons en de groene paprika toe. Laat dat alles twee minuten bakken.
- Als laatste voeg je de courgette en de kersttomaatjes toe. Bak de hele mengeling twee minuten.
- Giet het sojasausmengsel over de groenten en roer tot elke groente bedekt is met een laagje saus. Kruid met peper en zout.
- Indien gewenst, warm je de tortilla's op in de magnetron of in de oven.
- Serveren: leg de groenten in de tortilla's, werk af met zure room, koriander, lente-uit en de extra sriracha naar smaak.
Recept: neighborfoodblog.com