Morgen gaan de dagen zonder vlees van start. Duizenden Belgen zeggen daarmee hun vertrouwde stukje vlees vaarwel voor veertig dagen. Afzien? Helemaal niet.
Ingrediënten
- 180 gram quinoa, ongekookt
- 1 middelgrote tomaat (fijngesneden)
- 2 Perzische komkommers (fijngehakt)
- 1 middelgrote rode paprika (zonder zaadjes en fijngehakt)
- 1 middelgrote avocado (schild en kern verwijderd, fijngesneden)
- 2 eetlepels rode uit (fijngehakt)
- 15 gram peterselie of koriander (fijngehakt)
- 38 gram feta kaas, verkruimeld
- 10 Kalamata olijven (ontpit en gesneden in twee helften)
- 1 citroen of limoen (sap)
- 2 theelepels komijn
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 eetlepel knoflookpoeder
Bereiding
- Kook de quinoa al dente. 180 gram quinoa en 300 ml water.
Breng aan de kook en zet vervolgens het vuur iets lager en laat 10 minuten koken. (Of zie naar de verpakking indien anders) - Maak de dressing: met het citroensap (of limoensap) met komijn, zwarte peper en knoflookpoeder.
- Meng alle ingrediënten in één grote slakom, voeg de dressing toe. Vervolgens ook de quinoa.
- Serveer koud.
Recept: ifoodreal.com