Mediterraanse quinoa met avocado

Type de repas

Non spécifié

Temps de préparation

15 min

Temps de cuisson

20 min

Nombre de personnes

6 porties

Niveau de difficulté

Easy

Mediterraanse quinoa met avocado

Ingrediënten

  • 180 gram quinoa, ongekookt
  • 1 middelgrote tomaat (fijngesneden)
  • 2 Perzische komkommers (fijngehakt)
  • 1 middelgrote rode paprika (zonder zaadjes en fijngehakt)
  • 1 middelgrote avocado (schild en kern verwijderd, fijngesneden)
  • 2 eetlepels rode uit (fijngehakt)
  • 15 gram peterselie of koriander (fijngehakt)
  • 38 gram feta kaas, verkruimeld
  • 10 Kalamata olijven (ontpit en gesneden in twee helften)
  • 1 citroen of limoen (sap)
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  1. Kook de quinoa al dente. 180 gram quinoa en 300 ml water.
    Breng aan de kook en zet vervolgens het vuur iets lager en laat 10 minuten koken. (Of zie naar de verpakking indien anders)
  2. Maak de dressing: met het citroensap (of limoensap) met komijn, zwarte peper en knoflookpoeder.
  3. Meng alle ingrediënten in één grote slakom, voeg de dressing toe. Vervolgens ook de quinoa.
  4. Serveer koud.

Recept: ifoodreal.com

ads

ads